Selsmosen Helhedsplan

  • Dansk

    Helhedsplanen for Selsmosen

    Med helhedsplanen for Selsmosekvarteret er intentionen at skabe et bykvarter med høj kultur- og naturværdi. Det naturskønne, rekreative område omkring mosen, trækkes med ind i den nye bebyggelsesstruktur i form af vandbassiner, vandleg og trædebroer. Samtidigt forstærkes Taastrup Teaters placering, ved at skabe en fortætning omkring et nyt bystrøg, som kobler hele området sammen fra Taastrupgaard, over Selsmosen til Taastrup Hovedgade.

    Selsmosekvarterets helhedsplan er udarbejdet efter principper om et klart og velfungerende byrumshierarki. Bygningerne har indgangspartier mod gadeside og adgang til et skønt, grønt gårdrum, som klart er beboernes. Alle udearealer er pga. bebyggelsesstrukturen letaflæselige som enten private, halvprivate, halvoffentlige eller offentlige. Det giver det bedste grundlag for, at beboerne opnår stærkt ejerskab, at der opstår naboskab og fællesskaber, og at trygheden og tilliden er høj. Boligerne er primært rækkehuse og town houses i 2-3 etager. Langs bylivsstrøget er stueetagen udlagt til udadvendte funktioner, der understøtter kvarterets kulturprofil, især spisesteder og kulturelle institutioner. Rækkehusene begynder langs bylivsstrøget på første sal, men med adgang via en trappe fra stueetagen. Bebyggelsesstrukturen er klar men fyldt med variation. Husene forskubber sig en smule frem og tilbage for at skabe oplevelsesværdi og små frem- og tilbageskydninger, der understøtter en menneskelig skala.

  • English

  • Facts

    Program: Helhedsplan
    Bygherre: Høje Taastrup Kommune
    Stade: Afsluttet
    Årstal: 2018
    Arkitekt: Primus Arkitekter Aps
    Landskab: STED By- og Landskabsarkitekter
    Urbanist: Bureauet Niels Bjørn