Mungo Park

  • Dansk

    Udvidelsen med nye sal, værksted og garderobefaciliteter markerer den store succes Mungo Park teatret har haft de seneste år, både i Allerød og som en lysende stjerne på den danske teaterhimmel. Den frække dreng i klassen er ved at etablere sig, men bestemt ikke ved at gro fast.

    Ønsket er, at bygningen, udover at opfylde de scenetekniske, publikumsmæssige og personalemæssige behov, også markerer og understøtter teatrets fortsatte opdagelsesrejse. Både i lokalområdet, men også nationalt og internationalt. Tærsklen er lav og der er højt til loftet.
    Bygningsudtrykket tager fat i fortællingen om teatret, dets elementer og virkemidler. Scenetæppet, bagscenen, teknikerboksen, stolerækkerne og lampefeberen. Det sigter mod at markere teaterbygningen som en karakterfuld bygning i byen og byrummet. En bygning, der deler sine engagerede beboeres fortsatte fascination af teatret som et hverdagsomvæltende og udfordrende fællesrum.

    Facaden rækker med siddenicher,
    belysning og interaktive elementer ud mod en fremtidig udvikling af byrummet i form af en aktiv og imødekommende kant i eftermiddagssolen. Der er hermed lagt grund til, at pladsen foran teatret i den fremtidige udvikling af bymidten bliver en indtagelig scene, hvor Mungo Park og Allerøds borgere kan dele deres teaterglæde.

  • English

  • Facts

    Program: Facader og byrum
    Bygherre: Allerød Kommune
    Stade: Pågår
    Årstal: 2017-
    Byggesum: 22,5 mio. kr.
    Arkitekt: Primus Arkitekter ApS
    Ingeniør: Okholm ApS

Alle projekter | All projects