Kulturgården

  • Dansk

    Kulturgården – nyt teater og kulturhus i Hvidovre

    Centralt i oplevelsen af at gå i teatret er at bevæge sig. Bevæge sig fra virkeligheden til en kunstnerisk fortolkning af virkeligheden. Netop disse overgange fra hverdagen til magien var omdrejningspunkt for vores arbejde med en omdannelse af det gamle Risbjerggård i Hvidovre, til et nyt teater- og kulturhus. Man bliver klar til den kunstneriske oplevelse ved at bevæge sig gennem haven, gennem et foyerområde med teateridentitet og endelig ind i teatersalen, i et forløb af rumlige overgange.En bærende arkitektonisk inspiration er hentet fra sætstykket – bagsiden af teatersalene –  hvor kulissens karakter afsløres. Udformet som en bagscene præger det hele bygningen med teaterverdenens karakter. Teaterhavens gulv omkranser spisesalen og orangeriet og smelter foyer-rum, spisehus og gårdhave sammen i et flydende inde/uderum af forskellige stemninger.

    I koblingen mellem Kulturgården og bymidten opstår en ny sammenhæng på tværs. En sammenhæng, der danner base for nyt byliv, både på den store plads ved byens offentlige institutioner; biblioteket og rådhuset og et mere intimt opholdsrum i Kulturgårdens Teaterhave. Koblingen udmunder sig fysisk i gradueringen imellem den store skala fra biblioteket og rådhuset, til det mindre parcelhuskvarters haver og finder helt konkret sted i nedskaleringen af byrummets skala, motiver og detaljering henover Hvidovrevej. En aktiv plads med leg, læring og ophold samt en medborgerplads til forsamlinger, demonstrationer, markedsplads mm.

  • English

  • Facts

    Program: Nyt teater og kulturhus i Hvidovre
    Bygherre: Hvidovre Kommune
    Stade: Indbudt konkurrence, afsluttet
    Årstal: 2018
    Arkitekt: Primus Arkitekter Aps, Sangberg Arkitekter
    Landskab: TJA-Studio
    Ingeniør: JPM Aps Rådgivende Ingeniører
    Konsulent: Lasse Bo Handberg (Teaterdirektør Mungo Park)